Onze klas

Onze klas

vrijdag 27 mei 2016

Kijk uit je doppen! (deel 3)Deze week sloten we het schoolproject 'Kijk uit je doppen!' af, maar niet zonder nog een aantal activiteiten hierover te doen.
Dinsdagmorgen kwam fietsenmaker Fredy Van Loo langs om ons heel wat te leren over de fiets. Hij toonde ons het belang van een veilige fiets, leerde ons hoe een dynamo werkt, vertelde over kogellagers, tandwielen en versnellingen en leerde ons bovendien een fietsband vermaken. Deze fietsenmaker maakt ook broeksriemen van oude fietsbanden. Dat was ook erg boeiend om te zien!
's Middags gingen we dan met het vierde, vijfde en zesde leerjaar de straat op, op zoek naar zes onveilige verkeerssituaties in Snellegem. De dagen die daarop volgden, bouwden de kinderen dan een maquette van de plaats en zochten ze naar manieren om de situatie veiliger te maken. Ook een presentatie van het probleem mocht niet ontbreken (zie de filmpjes hieronder).
Tussendoor leerden we ook nog altijd bij over de soorten verkeersborden.
Donderdag sloten we dan ons thema af. De kinderen kregen allemaal een diploma, we bekeken de vervoergrafieken (de afgelopen weken kwamen de meeste kinderen met de fiets!) en tot slot vierden we ook dat ze hun diploma hebben gehaald, met muziek en pannenkoeken. Het werd een leuk en welverdiend feestje!
De foto's kun je vinden door op 'Zeppe en Zikki' te klikken, de filmpjes van de presentaties kun je bekijken door op de play-knopjes te drukken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten