Onze klas

Onze klas

dinsdag 19 april 2016

De 'half-uur-uitdaging'

Zoals jullie waarschijnlijk wel al weten, werken we ook doorheen dit jaar weer rond geluk en sociale vaardigheden. Elke maand zien de kinderen een toneeltje dat door de leerkrachten wordt opgevoerd en waarin een sociale vaardigheid aan bod komt. Vervolgens krijgen de kinderen een opdracht die daarmee te maken heeft.
Deze maand werkten we rond doorzetten, niet opgeven en volhouden. Als opdracht daarbij kregen de kinderen de uitdaging om vijf opdrachten (springtouwen, dribbelen, een bal in de lucht houden door te passen naar elkaar, hoepelen en dansen) een half uur lang vol te houden (15 minuten in de voormiddag en 15 minuten in de namiddag). Natuurlijk konden ze het werk verdelen en konden ze elkaar aflossen als het te lastig werd, wat de kinderen dan ook spontaan deden.
Het werd een prachtig beeld om alle kinderen, over de verschillende leeftijden heen (kleuterklassen en lagere school), samen te zien werken en elkaar te zien steunen.
Enkele sfeerbeelden kun je zien door op onderstaande klokje te klikken.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk initiatief!! Inderdaad heel mooi om iedereen te zien samenwerken, alle leeftijden door elkaar! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen