Onze klas

Onze klas

vrijdag 25 maart 2016

Project Togo

Dit jaar besloten we met onze school mee te werken aan een project waarbij we scholen in Togo steunen. Dit project bestond uit een aantal onderdelen.
- Eerst en vooral kwamen drie dames ons wat vertellen over het project en over Togo zelf. Dit deden ze aan de hand van een PowerPoint en een klein museum dat ze in de klas hadden ingericht.
- De kinderen kregen ook een sponsorkaart en gingen op zoek naar mensen die hen wilden sponsoren. met het sponsorgeld betaalden de kinderen bomen voor in de schooltuintjes in Togo. De kinderen van onze school mogen hun naam noteren op kaartjes die dan in Togo aan de bomen zullen worden gehangen.
- Donderdag deden we dan onze echte sponsortocht (de tocht waarvoor de kinderen zich lieten sponsoren). Dit werd een wandeling van 6 à 7 kilometer. Na elke kilometer hielden we even halt om een lied te zingen. Een leuke en onverwachte verrassing onderweg was een koets waarop enkele kinderen mee mochten rijden van de bestuurders (natuurlijk deden ook deze kinderen de volledige wandeling te voet, het koetsritje was slechts een tussenstop).
- Vandaag deden we ten slotte een sober maal. Het is belangrijk om in deze vastenperiode ook eens stil te staan bij mensen die het wat minder goed hebben en met dit sober maal proberen we dit aan de kinderen duidelijk te maken.
Foto's van al deze activiteiten kun je vinden door op de vlag van Togo te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten