Onze klas

Onze klas

vrijdag 11 september 2015

Zwaantjesdagen

We mochten met onze klas deelnemen aan de Zwaantjesdagen in Jabbeke.
Ter voorbereiding kwamen twee politiemannen in onze klas een theoretische uitleg geven over de "dode hoek"-problematiek. We kregen een filmpje te zien waarin Marijn Devalck (jaja, Balthazar Boma) praktische tips gaf om veilig rond vrachtwagens te bewegen.
Vandaag gingen we dan ook deze problematiek in het echt bekijken. We mochten in een vrachtwagen kruipen, zodat we konden zien hoe moeilijk het voor de chauffeur soms is om alles te kunnen zien. We kregen ook enkele artikels te zien over dodelijke ongevallen bij "dode hoek"-incidenten.
Vervolgens mochten we wat rondlopen op de site. We kregen de kans om in een tuimelwagen te zitten en zo het nut van een gordel aan den lijve te ondervinden.
Als afsluiter kregen we ook de vervoersmiddelen van de politie te zien en mochten we er zelfs inzitten! We kregen ook de kans om de sirene eens aan te steken en iets door de luidspreker te zeggen.
Het was een zeer boeiende en leerzame uitstap, waarvan je de foto's kunt vinden door op onderstaande afbeelding te klikken.

2 opmerkingen: