Onze klas

Onze klas

maandag 14 september 2015

Sociale vaardigheden

Ook dit jaar werken we weer intensief rond sociale vaardigheden. Opnieuw vertrekken we daarbij vanuit het boek "Geluk voor kinderen" van Leo Bormans, waarin tien noodzakelijke elementen aan bod komen om gelukkig te kunnen zijn.
Vandaag startten we het project op met een toneeltje van de leerkrachten die op kamp gingen. Er waren wat problemen bij het uitkiezen van de slaapplaatsen op kamp omdat niet iedereen naast zijn beste vriend/vriendin kon liggen.Uiteindelijk werden de bedden in een grote kring gezet, zodat iedereen eigenlijk met elkaar kon praten. Zo zochten de toneelspelers dus samen een oplossing.
"Samen" is dus het kernwoord van dit toneel.
De kinderen kregen vervolgens hun nieuw spelmateriaal en kregen daarbij ook de opdracht om mooi samen te spelen en er duidelijke afspraken rond te maken en die dan ook na te volgen.
Ten slotte werden de leden van de leerlingenraad bekend gemaakt, omdat ook zij samen zullen moeten zitten en samen moeten werken om onze school als een mooie en leuke plek te behouden, met respect voor elkaar.
Alle foto's van dit moment en het spelmateriaal kun je vinden door op onderstaande foto te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten