Onze klas

Onze klas

dinsdag 17 maart 2015

Jeugdboekenweek

Vorige week zaterdag startte de Jeugdboekenweek, die loopt tot 29 maart. Op onze school besloten we ook dit jaar weer mee te doen met dit prachtige initiatief!
Het centrale thema van dit jaar is 'humor' en we kunnen ons dan ook verwachten aan heel wat leuke en grappige verhalen en boeken. Natuurlijk worden ook de andere boekenbeesten niet vergeten. Gisteren konden de kinderen uitgebreid met alle boekenbeesten kennis maken (Axi, Speur, Dwarrel, Famil, Fantom, Giechel, Griddle, Histor en Knussel) en konden ze zich inschrijven in de huizen van de boekenbeesten. Concreet houdt dit in dat de kinderen over de middag in thematische tentjes kunnen genieten van leuke boeken die bij de boekenbeesten horen.
Daar blijft het natuurlijk niet bij! Ook in de klas zijn we volop bezig met de boeken. De kinderen leerden nog eens gericht boeken zoeken in de bib, lezen boeken over elkaars interesses, zijn volop bezig aan hun eigen strip....
Deze week en de komende weken staan er ook nog activiteiten gepland in verband met de Jeugdboekenweek, maar daarover later meer.
In afwachting van verdere berichten kun je al heel wat foto's bekijken door op onderstaande cartoon te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten