Onze klas

Onze klas

woensdag 26 maart 2014

Schoolproject II (activiteiten)

We zijn ondertussen al enkele weken bezig met ons schoolproject en hebben al heel wat gedaan en veel bijgeleerd.
In onze wero-hoek in de klas maakten we een museum met onder andere een heldenhuldezerkje, een uniform uit de Eerste Wereldoorlog, enkele voorwerpen die voor ons het leed van de oorlog symboliseren.... Op die manier kunnen we tijdens de lessen steeds weer zien wat we al allemaal leerden.
We gingen ook op een boeiende leeruitstap. Deze startte met een bezoek aan 'Lijssenthoek', een Britse, militaire begraafplaats in Poperinge. Daarna gingen we naar 'Talbot house', een ontspanningsruimte voor de soldaten die niet aan het front zaten. Vervolgens bezochten we ook de 'dodencellen en executieplaats' op de binnenkoer van het stadhuis van Poperinge, waar gekraste woorden op de muur een stille getuige waren van wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.... Als slot van deze boeiende dag, bezochten we ook nog de 'Menenpoort' waar we luisterden naar de 'Last Post', een boeiend tafereel waar veel volk naar kwam kijken.
Ook Tanguy, onze klaspop, was mee op leeruitstap en ook hij vond het erg boeiend (kijk maar naar de foto's).
We deden in de klas ook een hoekenwerk waarin we allemaal opdrachten maakten die ons iets meer leerden over de Eerste Wereldoorlog. We deden een training uit die tijd, schreven en lazen brieven, onderzochten de uniformen....
De foto's van de wero-hoek, de leeruitstap en het hoekenwerk kun je bekijken door op onderstaande foto van onze klas (met zelfgemaakte poppies) te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten